Twitter
Keynote Wim de Ridder
Tweets #cvimc
Wim de Ridder is hoogleraar Toekomst-onderzoek aan de Universiteit Twente. Hij was wetenschappelijk medewerker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, van 1975 tot 1983 hoofd Economisch Bureau en Planning van de NMB-Bank, rechtsvoorganger van de ING Bank en tot 2007 directeur van de Stichting Maatschappij en Onderneming, kenniscentrum van het bedrijfsleven.

Wim de Ridder is actief op het gebied van doorbraakinnovaties die de komende jaren de gezondheidszorg, de energiemarkt en de agrarische sector zullen veranderen. In de publieke sector begeleidt hij overheden op het terrein van lange termijn strategie- en planvorming. Hij is professional member van de World Futures Society.
 
Schrijver van het boek De ontdekking van de Toekomst. 
 
Het boek wil het naslagwerk zijn van ‘het nieuwe denken’ over de toekomst. De netwerkmaatschappij, die rond het jaar 2000 ontstond toen mobiele communicatie en internet doorbraken, is niet meer weg te denken. Deze maatschappij wordt nu volwassen. De contouren van de participatie samenleving zijn helder. Anders gezegd: de komende 10 jaar staan in het teken van de vorming van fundamenteel andere maatschappij. Het boek geeft concrete en praktische aanwijzingen voor organisaties die in deze samenleving succesvol willen zijn. Het boek is ook geschreven voor mensen die zich afvragen wat de toekomst voor hun persoonlijke leven zal betekenen.
 
Deze keynote wordt aangeboden door Het Platform Beroepsonderwijs HPBO